Música per a embarassades


Què és la Musicoteràpia?

La Musicoteràpia és una disciplina terapèutica que pretén ajudar a restablir o millorar el benestar de les persones a través de la música i els seus elements (so, ritme, melodia i harmonia).

 Quins són els beneficis de la Musicoteràpia en l’embaràs?

Durant l’embaràs, una etapa plena de canvis emocionals i físics, la musicoteràpia ajuda a aconseguir un estat d’equil·libri de la gestant, que enforteix el vincle entre la mare i el nadó.

La finalitat és la de crear un espai on expressar-se i comunicar-se a través de la música per tal d’afavorir la presa de consciència de les sensacions físiques i emocionals i dels moviments del nadó i facilitar així la conscienciació i percepció de l’embaràs.

El fet de poder gaudir de l’embaràs tot aprenent a relaxar-se i a establir un contacte íntim amb el nadó, fa que les mares guanyin en confiança i disminueixi

el nivell d’ansietat matern.

A qui va dirigit?

Les sessions van dirigides a dones embarassades a partir del tercer mes de gestació que vulguin viure una experiència musical especial i única i a més, la vulguin compartir amb el seu fill/a. No es necessiten previs coneixements musicals, només ganes de gaudir.

Desenvolupament de les sessions:

Amb la música com a eix conductor, les classes consistiran en tècniques actives i receptives de musicoteràpia prenatal, senzilles postures de ioga per embarassades i exercicis de respiració i meditació.

En l’elaboració i selecció d’activitats i exercicis la professora tindrà en compte les necessitats individuals de cada dona i també del grup, i sempre amb objectius de benestar per la mare i el futur nadó.

Material necessari:

– Roba còmoda

– Aigua

– Una tovallola

– Estoreta

 

Horaris:

Dimarts de 20.00h fins 21.30h o Dijous de 10.30h a 12h

Professora: Yolanda Borlado.

Musicoterapeuta per la Universitat de Barcelona.

Llicenciada en Música y Professora Superior de Flauta Travessera.

Formada en Ioga per embarassades i nadons en Happy Yoga-Barcelona.

Facilitadora de Cant Prenatal segons el mètode de M.L. Aucher i en Musicoteràpia Focal Obstètrica per Gabriel Federico.